Светът около мен

ВИЖ ТИ! Нов „Лего“ парк забранен за възрастни, ако не са придружени от деца

Не се допускат възрастни, които не са придружени от деца

„Причина за това ограничение е, че тематичният парк е малък атракцион на закрито, който е проектиран от гледна точка на възприятията на децата, които са на възраст между 3 и 12 години. Поради това много от съоръженията в него не са подходящи за по-големи деца или за пълнолетни посетители“, се казва в съобщение, публикувано на сайта на „Лего дискавъри сентър“ (legodiscoverycenter.com). Уточнява се, че периодично се организират вечерни събития, които са предназначени само за възрастни посетители на парка.

Пътешествие в света на „Лего“

Срещу входна такса от най-малко 29 долара на човек посетителите на парка могат да посетят различните секции на тематичния парк. Сред тях е „Билдинг адвенчър“ (Building Adventure), където те могат да строят и творят с помощта на добре познатите тухлички на „Лего“.

Друга популярна зона в „Лего дискавъри сентър“ е „Мини уърлд“ (Mini World).

Там гостите могат да се разхождат и да играят сред невероятни постройки, изградени от повече от 1,5 милиона кубчета „Лего“. Те могат да разгледат копия на някои от най-известните сгради, разположени в столицата на САЩ, сред които е и Белият дом.

В секцията „Имаджинейшън експрес“ (Imagination Express)

и децата, и възрастните ще се насладят на незабравимо пътешествие с влакче в света на „Лего“. По маршрута му са разположени сгради и сцени от игри, построени с уголемени кубчета, създадени от компанията за играчки. Има спирки, на които можете да слезете и да си играете с „Лего“ фигурките. Може да попаднете на „приказни космически пирати“, които може да не се окажат толкова радостни, че ги посещават гости, предупреждават организаторите.

В  „Криейтив клъб“ (Creative Club)

професионалисти при създаването на игри помагат на посетителите на „Лего дискавъри сентър“ да творят. Те могат да се забавляват, като строят „Лего“ копия на известни сгради или като редят мозайки с цветните кубчета на компанията.

Гостите на тематичния парк могат да посетят и кинозала, в която да се насладят на

„Лего“ филми в 4D формат.

Това е киносалон, който е оборудван със специална система за генериране на микроклимат. Например посетителите може да се пренесат в горещия и сух климат на някоя пустиня или да „попаднат“ в зимна снежна вихрушка.

Комплексът край Вашингтон е част от глобалната верига от увеселителни паркове на „Лего“. Всеки от тях предлага и уникални атракции, които могат да бъдат открити само в конкретния „Леголенд“ (Legoland). Сред тях са парковете в Дубай, в Берлин, в японския град Нагоя и в американския щат Флорида.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *