Лично творчествоСветът около мен

Стълба към успеха

Ивайла ТОДОРОВА
12 кл., ПГАТ „Цанко Церковски“, Павликени

Всеки човек има мечта в живота си.

Никой не живее без мечти. Ако ви кажат така, значи ви лъжат. Но само като мечтаем, ще постигнем ли мечтаното? Не, нали. Затова ни е нужна цел. Нужна ни е отдаденост и упоритост. Трябва да бъдем силни и борбени, докато се изкачваме по стълбата на живота ни, да не се предаваме, особено когато ни остава съвсем малко усилие.

Човек, за да постигне целта в живота си, трябва да има хора до себе си, истински приятели, които да го подкрепят и да му вдъхват кураж. А за да ги има, той трябва да бъде на първо място уважителен и честен.

По пътя към успеха ще има и падения, но точно те ни учат на търпение, борбеност и упоритост. Ако не са те, няма как да разберем после колко е сладка радостта от успеха ни. За успеха се изискват жертви, както е и в любовта. Това е битка. Няма как да излезеш от битката без рани. Та иначе какво ще разбереш от нея? Именно затова пътят е дълъг и труден, но пък в същото време ни учи как да останем силни, постоянни, да не се пречупваме дори за миг.

Да, понякога ще се случва да искаш да спреш да се бориш вече, ще ти е писнало от всичко, няма да имаш сили да продължиш напред, дори няма да виждаш смисъл и изход, но тогава си спомни кой си и какво си тръгнал да правиш. Припомни си каква цел имаш да постигаш! И тръгни отново по стълбата към своята собствена мечта!

Човек никога не трябва да спира да се бори и да мечтае, защото това е смисълът на живота. А животът ни е даден само един и трябва да го изживеем достойно…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *