Време за купонНовиниСветът около мен

Първи фестивал на хвърчилата се проведе в Килифарево

25 участници на възраст от 4 до 15 години издигнаха в небето вечните пъстри символи на детството и лятото

Първи фестивал на хвърчилата се проведе в Килифарево, а в града се изви истинска феерия от цветове. Инициативата е на местния Център за работа с деца и младежи и кметството.

В проявата се включиха 25 деца между 4 до 15 години, които получиха хвърчила и инструкции от уредника на центъра Георги Радев. Въпреки жаркото слънце малчуганите показаха завидни умения по управляване на хвърчило. Всички те получиха почерпка и хвърчило за спомен.

Идеята за фестивала се родила спонтанно в търсене на постоянна ангажираност за децата, сподели за „Борба“ Георги Радев.

Първоначално фестивалът бил замислен като по-мащабна проява с други деца от останалите центрове, но липсата на достатъчно средства ограничило провеждането само за малчуганите от Килифарево. Хвърчилата били осигурени от ЦРДМ във Велико Търново, а разхладителните напитки – от кметството в града. Амбицията на организаторите е догодина да разширят фестивала с повече деца от цялата община.

„В Килифарево имаме хубав терен за хвърчила. Ще продължим инициативата и догодина. Не трябват много пари, а достатъчно. Научихме се да правим хубавите неща спонтанно и без пари. Но за да се получи тази мащабност и красота, да се изживее тази тръпка, трябват малко повече парички“, сподели още Георги Радев.

Следващата инициатива, която се замисля съвместно с кметството, е свързана с балони, надути с хелий.

М. МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *