ИзкуствоМоето хобиТийн успехи

Virginia Ballet се завърна от световен танцов конкурс с два златни, шест сребърни и три бронзови медала

Два златни, шест сребърни и два бронзови медала спечелиха възпитаниците на „Виргиния балет“ от Danza Mundial & World Dance Contest Bulgarian Qualifier. Всички отличени танци, без един, са на ръководтелите на школата Виргиния, Сергей и Мария Казарини.

Златен медал и първо място в света

завоюваха Елена Ангелова, Красияна Гърдева, Рая Маринова, Леа Николова и Сияна Гецова с хореографията на Виргиния Казарина „Ружа”. Злато спечелиха и Девора Казарина, Леа Попдончева и Радина Бонева със своя „Украински танц” по хореография на Сергей Казарин.
Богдана Лещакова, Ина Маринова и Кристин Сутрова завоюваха сребро на световното първенство с триото „Гуахира” в стил характерни танци. Второ място в света спечели и танц „Kavkaz – Joy of life”, в който танцуват Девора, Радина, Леа, Богдана, Ина, Кристин, Дара, Никол, Мария и Александра.

Сребърен медал журито присъди и на малките балеринки от втора група за хореографията и изпълнението на „Ирландски танц”.

Девора Казарина, Леа Попдончева, Радина Бонева, Кристин Сутрова, Богдана Лещакова, Ина Маринова, Мариа Цветанова, Дара Джанабетска, Никол Мицова и Александра Пашова изпълниха блестящо новата хореография, създадена за танцовия спектакъл „Тайната градина” и се класираха на второ място в света във free style. Същите тези момичета се пребориха за сребърния медал в стил „Джаз“ с танца си „The disco seventies” по хореография на Мария Казарина.

На трето място в света,

в съвременни танци са Леа Николова и Красияна Гърдева. Те се представиха с „Ndeko Duet”. Бронзов медал спечели и характерното трио „Светит месяц” в изпълнение на Леа Николова, Елена Ангелова и Красияна Гърдева. Бронзови медали има и за танца „Арагонска хота“ в категорията при най-малките деца.
Възпитаниците на „Виргиния балет“ се завърнаха в България и с няколко четвърти места в световната класация и те са за Леа Николова – за вариацията й “Амурче” и за характерния „Румънски танц”, на Радина Бонева – за „Вариация на Нуне”, на Красияна Гърдева – за „Рефлекшън”, хореография на Денислав Иванов, за Рая Маринова и Сияна Гецова с дуета в съвременни танци „The Water Poem” и за Елена Ангелова, Леа Николова и Красияна Гърдева за изпълнението на „Another day of sun”. Хореографите и ръководителите на танцовата школа се гордеят и с постиженията на Елена Ангелова – за петото й място в характерни сола за танца „Мазурка”, с Никол Мицова – 5-то място за „Young beauty”, с петото място за танца „Sea story”, изпълнен от Леа, Красияна, Сияна, Рая и Елена,, която е седма със соловия си танц „Салют“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *