Лично творчествоМоето хобиНовини

Срещата с Йоан-Петър ни провокира да четем повече книги

В нашето училище „Димитър Благоев“ виртуален гост беше Йоан-Петър, който е известен с това, че прави видеа в Тик-Ток и Ютуб. Той е много харесван от деца и тийнейджъри и има много последователи в социалните мрежи. Освен снимането на видеа, Йоан-Петър има и друго хоби – да чете книги. Срещнахме се виртуално с него, като научихме, че той обича да чете, а има и издадена книга.

Но най-вълнуваща беше срещата ни на живо с Йоан-Петър в залата на общината във Велико Търново. Тогава той ни разказа повече за книгите си и за това колко е важно да се четат книги.

Съученичката ми Божидара Бенева от 6 „б“ клас беше една от присъстващите на срещата с Йоан-Петър в голямата зала на общината, където дойдоха и кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов, и председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов. Тогава беше обявена и лятната кампания „Ела в библиотеката с приятели“. Тя се провежда през цялата ваканция, могат да участват всички ученици като заемат книги от Регионалната библиотека „Петко Р. Славейков“. Този, който прочете повече книги, ще има възможност да получи награда след първия учебен ден на 15 септември.

За ползите от четенето в залата на общината говори и Йоан-Петър, който искаше да покаже на децата защо е полезно да четат, а не да гледат информация, готово поднесена в клипове и филми.

С учениците, които присъстваха в залата Йоан-Петър направи състезание, в което всички искаха да покажат знания за биографията, творчеството, посланията в произведения на обичани български автори. „Книгите развиват нашето въображение и чрез тях можем да научим много повече от колкото от социалните мрежи“, каза Йоан-Петър.

А най-забавният момент беше, когато всички деца се втурнаха към Йоан-Петър, за да си направят снимка с него. Една от щастливките е съученичката ми Божидара.

Карина Генова

6 „б“ клас

Клуб ТВ В мреж@та, ОУ „Димитър Благоев“

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *