Моето училище, моят класНовини

Младежи от САЩ бяха на гости в Профилираната езикова гимназия

На езика на обичта между връстници общуваха ученици от Профилираната езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ и техните гости от САЩ. Близо 2 часа състезатели по свободна борба разговаряха с младежи и девойки от паралелките, в които английският език е основният преподаван. Посещението им започна с импровизирана волейболна среща в училищния салон, която завърши с убедителната победа на домакините – 25:9.

В програмата бяха включени кратка презентация за историята на Велико Търново и Профилираната езикова гимназия и музикално изпълнение на пиано на живо, а в минутите за въпроси американските гости разказаха за своите училища, свободното си време и любимите занимания. Общото между всички тях без нито едно изключение е красотата на българската природа и топлият прием, който срещат у нас. „Европа е прекрасна, още по – прекрасна е България“, категорични са младежите. Гостите отвъд океана са тук като участници в поредното издание на „George Cup Tours“.

Повече от 20 спортисти и техни треньори са част от спортно-културното преживяване, което се провежда повече от 3 десетилетия. Тази година маршрутът преминава през Париж, Букурещ, Велико Търново, Варна, Слънчев бряг, София и Пловдив. Инициативата за провеждането на форума е на Георги Калчев – европейски шампион, трикратен медалист от световни първенства и дългогодишен треньор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *