Моето училище, моят класСветът около менТийн успехи

Златни медали за отбора на СУ „Емилиян Станев“ във финалите на състезанието „Млад спасител“

За втора поредна година домакин на ученическата надпревара бе гр. Велико Търново.

Деветнадесетото издание на състезанието премина в дух на приятелство и феърплей. Всички 112 деца от цялата страна демонстрираха знания и умения за преодоляване на различни природни и причинени от човека бедствия. Гости на събитието бяха зам.-кметът на Община Велико Търново Нейко Генчев, директорът на ГДПБЗН гл. комисар Александър Джартов, областният управител на Велико Търново инж. Георги Гугучков, директорът на ОДМВР Велико Търново ст. комисар Димитър Машов, директорът на РДПБЗН Велико Търново комисар Красимир Кръстев, председателят на БЧК Велико Търново д-р Галина Гарева и изпълнителният директор на Съюз на пивоварите в България Ивана Радомирова.

При изключително напрегната конкуренция златните медали с 249 точки и постигнато време 6.17 мин. спечели отборът на СУ „Емилиян Станев“, гр. Велико Търново.

Второто място беше спечелено от учениците на ОУ „Стефан Пешев“, гр. Севлиево с резултат отново 249 точки, но с постигнато време от 6.32 мин. Трети се класираха децата от I ОУ „Христо Смирненски“, гр. Провадия с резултат 245,5 точки и време 6.43 мин.
Всички участници в надпреварата получиха сертификати за участие, а победителите – купи, медали и предметни награди, осигурени от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, Националния дворец на децата и Съюз на пивоварите в България.
За доброто настроение на всички се погрижиха талантите от вокална група „Пеещи камбанки“ при Младежки дом, гр. Велико Търново с ръководител Владимир Габров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *