Моето училище, моят класНовини

Да се явиш на изпит не е страшно, когато си подготвен

За всички седмокласници и десетокласници днешният ден е може би един от най-стресиращите тази година. Ако все още не знаете,

днес се проведе Националното външно оценяване по български език и литература за 7 и 10 клас.

Матурата бе разделена на две части – т.нар. модули. 

В първия модул трябваше да отговаряме на въпроси със затворен отговор (А, Б, В, Г), а вторият модул беше свързан с написване на преразказ по текст. Вечерта преди изпита всички училища в страната бяха запечатани, като полицаи ги претърсваха от горе до долу. Това се направи с цел предотвратяване на преписвания.
Учениците трябваше да се явим в училищата на следващия ден, не по-късно от 8.30 часа, като допускането ни до залите ставаше след проверка на документ за самоличност и служебна бележка с лични данни на ученика и отредената му стая за изпита. По време на самия изпит залите бяха запечатани, а по коридорите охраняваха служители на реда. Изпитите започнаха около 9.00-9.30 часа, свършиха между 12.00 – 12.30 часа. Резултати се очакват следващата седмица, като не бива да се забравя и че учениците работиха при пълна секретност и индивидуалност. Очаква се към 16.00 часа Министерството на образованието и науката да пусне и „ключ“ с верните отговори за справка и самопроверка. Успех на всички кандидат-гимназисти тази година!

Виктор Калицов 7 “а” клас,
ОУ “Димитър Благоев“, Велико Търново 

снимка: pixabay

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *