Лично творчествоМоето училище, моят класТийн успехи

Гимназията по туризъм с пет награди от Международен екологичен форум

На 2 и 3 юни в Силистра се проведе ХХХІІ Международен екологичен форум „Сребърна 2023“, посветен на „Световния ден на околната среда”- 5 юни и “Зелената седмица”. Организатори са Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата, Фондация „Еврика“, РУО – Силистра, РИОСВ – Русе, Община Силистра, под патронажа на Кмета на Община Силистра и ЦПЛР – Обединен детски комплекс, Силистра.
Темата на форума бе „Планетата Земя – безценен дар“, а основната цел – да засили интереса на учениците към проблемите на екологията. Международният конкурс е за рисунка, литературна творба и екологичен проект.
Учениците на ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“, В. Търново представиха своите разработки в направленията „Литературна творба“ и „Екологичен проект“.
В надпреварата за екологични проекти, „Град“ за дивите пчели“ на учебната компания Boyar dreams е с поощрителна награда. Екипът, представил проекта са момичетата от XIа клас, специалност „Администратор в хотелиерството“ – Мирела Петрова и Христина Георгиева и от Х б клас, специалност „Кетъринг“ – Цветомира Стелиянова и Венцислава Минчева.
На трето място, в същата категория, бе класиран проектът „Нуждата vs навика“ на Божидара Христова, ученичка от Х г клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“.
В категорията „Литературни творби“ възпитаниците на Гимназията по туризъм заеха първо и трето място, заедно с престижната специална награда на РИОСВ, Русе.
На първо място е класиран разказът „Крехките крила на надеждата“ на Мирела Петрова от XIа. От същия клас е Христина Георгиева, а нейният разказ „Искам…“ е класиран на трето място. Специалната награда на РИОСВ, Русе взе разказът „Необикновен ден“ на Пресияна Филипова от Х г клас, специалност „Екскурзоводско обслужване“.
Само преди четири години, екипите на ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ се върнаха отново с много награди – първо и второ място за разказ; първо място и поощрителна награда за двата екопроекта.
Момичетата от Гимназията по туризъм бяха единствените представители от Велико Търново и представиха града ни блестящо.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *