ИзкуствоМоето училище, моят класСътворено в час

Шестокласници направиха иновативен урок по разказа „Серафим“ на Йордан Йовков

Шестокласници от ОУ „П. Р. Славейков“ във Велико Търново участваха в иновативен урок по разказа на Йордан Йовков „Серафим. Темата на урока беше „Серафим – мярка за човечност“. Осъществена беше връзка между предметите история, изобразително изкуство и литература.
Бяха сформирани пет екипа от 6 „а“ клас, които работиха близо месец върху иновативния урок. Три екипа от всички 5 бяха „Изследвачи“, един екип беше наречен „Художници“ и един екип – „Актьори“.
Изследвачите събираха информация за имената на героите, за остарелите думи и за празниците. Художниците изобразиха моменти от разказа, а актьорите представиха драматизация по разказа. Учители – медиатори бяха Дария Илиева, учител по български език и литература, Грета Косева, учител по история и Гергана Пенова, преподавател по изобразително изкуство.
„В този динамичен 21 век е истинско предизвикателство да обучаваш „модерните“ деца – информирани, търсещи, можещи, защото те са директни и изразяват мнението си. Да бъдеш учител днес означава, не да затрупваш децата със знания, а да ги учиш как да ги откриват, да ги научиш как да учат и как да намират истината“, споделя г-жа Илиева. Проектът беше представен пред учениците от 6 „б“ клас. На представлението присъстваха и директорът на  ОУ „П. Р. Славейков“ Данка Борисов, класният ръководител на 6 „б“ Николай Иванов и г-жа Халилова, учител ЦДО на 6 клас. Целта на урока бе миналото и съвремието да се пречупят през призмата на човешките ценности, за да се роди от доброто добро.

Ивелина Николова, 7 „б“ клас, ОУ „П. Р. Славейков“

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *