Моето училище, моят класНовини

Ученици и учители от ОУ „П. Р. Славейков“ си смениха местата за ден

По инициатива на Ученическия съвет в ОУ „П. Р. Славейков“ 9 май е обявен за Ден на ученическото самоуправление от 4 до 7 клас.
За един ден учители и ученици си смениха местата. Това е ден, в който учениците поеха функциите на учителите и застанаха пред дъската. За тази цел всеки учител трябваше да си избере заместник – ученик, който ще предаде урокът, а учителят ще заеме мястото му.
Имаше ученици в ролята на директор и заместник-директор. Класовете трябваше да си изберат и двама, които след приключването на учебните занятия да почистят стаята.
Такъв ден се проведе вчера в нашето училище ОУ „П.Р.Славейков“. Председател на Ученическия съвет е г-жа Грета Косева. Под нейното строго ръководство се осъществи нашата инициатива. Аз също съм член на Ученическия съвет.
От всеки клас имаше излъчени ученици, които да заместват учителите през деня. Сами разбрахме, че е трудно да сме на тяхно място. Аз лично бях в ролята на учител и видях, че наистина е много трудно да застанеш пред 20 ученика и да се опиташ да ги укротиш. Също така е и много притеснително и вълнуващо да сме на тяхно място. От 7 „б“ клас беше избран директор за цялото училище, а от 7 „а“ клас – заместник-директор. През целия ден те влизаха в различни часове и наблюдаваха уроците на учениците.

 

 

 

 

Ивелина Николова, 7 „б“ клас,
ОУ „П. Р. Славейков“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *