ИзкуствоНовиниТийн успехи

Танцьорите на студио „Динамик“ спечелиха медали, купи и специална награда от танцов фестивал в Русе

Един златен, осем сребърни и три бронзови медала спечелиха децата на танцово студио „Динамик“ във Велико Търново от Международния танцов фестивал „Танцуваща река“ в Русе.

Танцьорите са си тръгнали и с три купи за второ място и три за трето. Освен това Танцово студио „Динамик“ е носител и на специалната награда на журито – купата за „Най-атрактивен състав“.
34 момичета и момчета на възраст от 5 до 17 години са представили общо 26 авторски хореографии. 18 от тях са получили отличия. Особена гордост за Валентина Караиванова, която е ръководител на състава и автор на хореографите, са спечелените индивидуални медали, които са пълен комплект.

Калия Караиванова се е качила два пъти на почетната стълбичка

за отличното си изпълнение на танците „Нощна пеперуда” и „Истинска”. С медал е и танцът „Чар от кадифе” в изпълнение на Дебора Манолова. И двете момичета са ученички в ОУ „П. Р. Славейков”. На първо, второ или трето място са класирани още хореографиите „Богиня на изобилието” и „Разходка в Париж” на София Панова от ПМГ „В. Друмев”, „С азиатска красота” и „Възмездие”на Ева Захариева от ПЕГ „Проф. д-р А. Златаров”, „В клопка” на Мила Караиванова от ЧПГ „АК-Аркус“, „Моето продължение” в изпълнение на Александра Трифонова от ПГСАГ „А.Попов”, „На върха” на Александра Александрова от ОУ „Бачо Киро”, „Желана трансформация” на Гергана Харизанова от СУ „Ем. Станев” и „Амира” на Кристиана Савакова, ученичка в СУ „Вела Благоева”.

Надпреварата в състезанието е била между 223 изпълнения

в стиловете „Съвременен танц“, „Танцово шоу“, „Характерни танци“ и „Хип-хоп“ в категории соло, малка и голяма група. Участвали са 23 танцови школи, клубове по танци и танцови формации от България, Румъния и Украйна.

„Конкуренцията в този фестивал винаги е изключителна,

затова съм толкова щастлива от спечелените отличия. Всички наши приятели, всички, които обичат модерното танцово изкуство, ще могат да видят хореографиите ни и децата на 23 юни 2023 г. Тогава е нашият танцов концерт, който сме нарекли „Динамик – приятелство и ритъм”. Спектакълът ни ще бъде в МДТ „Константин Кисимов” във Велико Търново от 19.00 ч.“, разказва Валентина Караиванова. И допълва, че тогава на сцената ще се съберат танцьори, които са минали през школата й през последните 15 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *