Само за момчета: Как да спечелиш нейната майка на своя страна

ОЦУ – Особено Ценни Указания. Вярваме, че ще ги приемете с подобаващото чувство за хумор

И така… момичето, по което въздишаше през последните три години, най-после е твое. Това стана след дълги битки с конкуренцията, с непрекъснато себедоказване и не една безсънна нощ. Но не бързай да се успокояваш – войната е спечелена само наполовина. Остава по-трудната част – да успееш да се харесаш на нейната майка.
Майката на любимата – това е бъдещата тъща. Едва ли ще е точно твоя тъща, но няма значение. Тя е важна фигура в живота на мъжа и с нея той трябва да се разбира по принцип. Тъщата като събирателен и абстрактен образ в повечето случаи е неизбежна част от живота на зрелия мъж. Затова вече е време да започваш да тренираш, да се запасиш с търпение и дипломатически умения.
Какво не се харесва на Нейната майка? Ами точно това, за което твоята любима ще започне да те упреква, когато настъпи вторият период на вашите отношения и трезвият й поглед започне да пробива през розовия пашкул на любовните емоции и възторзи. Не се учудвай, ако изведнъж тя започне да слуша съветите на майка си относно вашите отношения, макар че до преди месец те са я вбесявали. А какви ще бъдат тези съвети, зависи само от впечатлението, което ти вече си оставил в съзнанието на Нейно величество евентуалната Тъща.
И така…

Майките не обичат глупави мъже, независимо на каква възраст са

Попитай жената какъв трябва да бъде мъжът на нейните мечти и като първо качество веднага ще ти бъде посочено – ум и интелигентност. Това е така, защото мамичките внушават на още невръстните си щерки: „Играй си с Васко, той е умно момченце, в училище сигурно ще бъде отличник“. Към 13-ата си година дъщеричката вече чува поучения от рода на: „Най-важно е да си намериш някой умен и перспективен“… Така че, за да убедиш мамичка в своята интелигентност и перспективност, трябва да я накараш да повярва, че в училище се справяш добре, че имаш някои идеи за бъдещ бизнес и че имаш твърдото намерение за завършиш ВУЗ.

Майките не обичат свидливи мъже

както впрочем и всички жени. Подаръците за дъщеричката са неизбежна необходимост, а за маминка по подходящ повод – златен ключ към сърцето й. Родителката иска да бъде убедена, че дъщеричката няма да живее в мизерия и ще има кой да се грижи поне за най-елементарните й нужди.

Майките не обичат слабаци

При това не става дума за бицепси и трицепси, а за силен мъжки характер. Ако още когато сте били във втори клас, ти си носил чантата на своята Жулиета въпреки подигравките на съучениците си, значи вече си минал първото важно изпитание. Майките не искат да чуват от щерките си феминистката фраза „Аз сама“. Затова в труден момент бъди готов да предложиш силно мъжко рамо на любимото момиче. Двете с майка й ще оценят това.

Майките не обичат досадници

Мамичка няма да е очарована от непрекъснатите ти телефонни позвънявания и визити в дома им на всеки три часа, а също и от прекалено честите ти оферти за купони, кино, срещи с приятели и пр. Не трябва да поставяш приятелката си пред дилемата дали да си отиде на село с техните през уикенда или да дойде с теб на дискотека. Ти си длъжен да уважаваш не само своето момиче, но и цялото й семейство.

Майките не обичат жаргона

Много трябва да внимаваш с езика, когато разговаряш с мамичка. Не забравяй, че хората от това поколение не само не харесват младежкия сленг, но и буквално не го разбират. И ще им бъде силно неприятно с неясната си реч да ги поставиш в ситуация на невежи и старомодни бабички.

Майките не обичат „нарцисите“

Момче, прекалено влюбено в себе си, и прекалено изтъкващо достойнствата си, няма да им хареса. Не забравяй, колкото и да си велик в някоя област, да се държиш така, сякаш винаги има какво да научиш от своята любима, а също и от нейната майка. Никоя родителка няма да е очарована от „зет“, който се мъчи да засенчи дъщеря й.

Майките не обичат невъзпитани мъже

Влизайки в дома на твоята любима и заставайки пред майка й, трябва да си представиш, че си в манастирска обител. Тук важат само собствените домашни правила и ред – не се опитвай да въвеждаш свои. Дръж се тихо и възпитано, говори само когато те питат и изслушвай всичко, което ти се говори. Не забравяй да скочиш и да помогнеш на мамичка, когато се повдига на пръсти, за да свали от горния рафт специалния сервиз за кафе, който се пази само за специални гости, какъвто очевидно си ти в този момент…

(Бел. ред. Драги читатели, ако тези съвети ви се струват силно демоде, вие проявявате завидна прозорливост. Работата е там, че те са написани през далечната 2001 г. и са публикувани в тогавашното детско приложение на в. „Борба“ – „Тетрадка по всичко“. Въпреки това решихме да ги споделим с вас, защото както и да се променят времената, сърцето на „тъщата“ е главната крепост, която трябва да бъде превзета по пътя към сърцето на любимата.)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *