ИзкуствоЛично творчествоТийн успехи

Пресиана Найденова печели награди от конкурси по рисуване и мечтае за голямата музикална сцена

С чест и гордост ви представям Пресиана Найденова, която е ученичка в Начално училище „Васил Левски“ в град Габрово. Тя е моя братовчедка и е номинирана в третото издание на Националния конкурс „Най-големият малък приятел на природата и животните“. Нейната наградена рисунка бе представена пред нейните съученици в училището.
Пресиана е само в 4 клас, но вече има толкова много постижения в областта на изкуството и музиката. Занимава се професионално с народно пеене в Детска фолклорна формация „Габровски гласчета“. Всички казват, че е талантлива и й предстоят много нови върхове за покоряване.
„Когато бях малка, исках да стана художник и да рисувам много картини. Когато вече започнах да ходя на училище, не исках да ставам художник, но това не ме отказа от рисуването. Сега искам, когато порасна, да работя като начална учителка, също като мама“, разказва Пресиана. Когато я питам защо иска да тръгне по стъпките на майка си, четвъртокласничката обяснява, че вижда как всички деца, които майка й учи, стават като едно голямо семейство и това много й харесва.
„Мама ми разказва, че обича, когато порасналите й вече деца я срещат по коридорите в училище и тичат да я прегръщат. Мисля, че професията е много хубава и ще продължавам да го мисля, докато не стана и аз учителка“, споделя още Пресиана.
Освен че мечтае да бъде учител, Преси признава, че има още много мечти: „Една от моите мечти е да продължавам да пея, за да печеля много награди. Друга моя мечта е да си имам домашен любимец и по-специално котка. Много харесвам котенцата. Много са ми едни симпатични и добродушни. И третата ми мечта е да стана учителка, както вече споменах.“

Ивелина Николова, 7 „б“ клас,
ОУ „П. Р. Славейков“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *