Моето училище, моят класНовиниСветът около мен

Отличници от ПМГ стреляха с автомати и се возиха на бойни машини в НВУ

Единадесетокласници от Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“ прекараха няколко часа като курсанти в Националния военен университет „Васил Левски“. Заедно с тях беше и класният им ръководител Светлин Стоянов. Учениците учат в паралелката по приложно програмиране и са отличниците на ПМГ. Успехът им е 5,85.
Възпитаниците на елитната гимназия са тук по покана на началника на Военния университет бригаден генерал Иван Маламов, който в началото на учебната година отправи към учениците предизвикателство и даде дума на тези, които постигнат най-висок успех, че ще могат да стрелят с автомат.
Момчетата и момичетата разгледаха и се запознаха с бойните машини, които се намират на полигона в Беляковец и се повозиха на тях, за да усетят тръпката от придвижване в пресечена местност. Видяха и се докоснаха и до лекото стрелково оръжие, което е част от обучението на бъдещите офицери.
След това наблюдаваха демонстрация на курсантите, които им показаха тактически действия за прочистване на сграда. И може би най-атрактивната част от занятието беше стрелбата с еърсофт автоматите, които са реплика на автомат „Калашников“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *