Обичайте с очи, без думи

Това е посланието ни към всички – да обичаме с очи, без думи, точно както обичат животните

Всички я разбираме тази обич. Болката, страхът, страданието, пак с очи разказани, ги разбира единствено и само ветеринарният лекар. И не само ги разбира, а и ги лекува.

Поводът да се включим в конкурса „Ветеринарният лекар – лечител на човечеството“ е ученето ни. Учим туризъм. В часовете по хотелиерство учим различните видове хотели. Учим се да правим сайт на хотел модул с резервации. И бам, идеята се сгромоляса с трясък върху главите ни – хотел за домашни любимци. Речено-сторено. Името е „5s – вилно селище за домашни любимци“. В селището има четири вили. Името на всяка вила подсказва кои ще са нейните гости – „Бау“, „Мяу“, „Хвърпляс“ /птици и рибки/ и „Обич“. Във вила „Обич“ е ветеринарният лекар и екипът му. И да, имаме две специални предложение за гостите на вилното селище – „Груминг салон“ и „СПА за Вашия любимец“. Вече и приложението правим. Ето, запознайте се – https://www.platform.quendoo.com/fe-website/vilno-selishte-hotel-za-domashni-lyubimtsi-5s-qcblZj1Ccm/ .

И докато търсихме информация за отделните вили, прочетохме доста интересни неща, доста нови думички научихме. За да съхраним Н. В. Природата, направихме електронни пъзели, за да споделим това, което научихме. Изпратихме ги на основните училища във Велико Търново, село Самоводене, село Първомайци и две в Горна Оряховица, общо 9. Убедени сме, че педагогическите съветници ще преценят къде и как да ги ползват учениците им. А ако ни попитат, ще препоръчаме конкурс за най-бързо подреден пъзел или най-креативна идея за допълване на тези пъзели. Ето, пробвайте се и Вие да ги подредите. Като за начало, в рамките на музиката. А ако свърши музиката – пейте си. Това е електронният пъзел „ПЕТТЕРАППИЯ“ – https://drive.google.com/file/d/1zuDeKbeeZTYB47o6SPYCG4TprW-9hOeW/view?usp=share_link , а това е „ЗООНОЗИ“, другият пъзел  – https://drive.google.com/file/d/1jayUkt7rOR2pZ_-Wvao_rHPRKBDeCo1F/view?usp=share_link .

И докато търсихме информация за пъзелите, прочетохме доста интересни неща за ежедневието на ветеринарния лекар. Много търпение, много любов, много знания и всичките, взети заедно, да се умножават до безкрай ежедневно – това е животът на ветеринарния лекар. Трудно е и на хуманния лекар, но неговите пациенти говорят, понякога дори дърдорят, а болните животни „говорят“ само с очи. Вярно е, че  когато са здрави шумно и бурно показват чувствата си –  с опашка, с муцунка, с нокти, с близване.

Ако имате минимум седем точки от този тест – https://forms.gle/QfgK8DWtaCsVwEBw9 , замислете се, може би, след доста четене, Вие ще сте следващият Доктор Дулитъл.

Причината да се включим в конкурса е обичта ни към животните и преклонението пред уменията на ветеринарните лекари. Искрено се надяваме, че  ще предизвикаме интереса на съучениците си към професията на ветеринарния лекар. Убедени сме, че и обичта между всички живи същества ще спаси света, не само красотата.

Мариела Райчева и Виктория Дойкова, Х „г“ клас
снимка: pixabay

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *