ИзкуствоМоето училище, моят клас

Мадлен Алгафари се срещна с шестокласници в СУ „Емилиян Станев“

Писателката и психотерапевт Мадлен Алгафари гостува в СУ „Емилиян Станев“ и се срещна с ученици от VI „б“ ,VI „д“, VI „e“ и VI „ж“ клас с ръководители госпожа Цветелина Маринова и господин Тихомир Лалов. Заедно преживяха изключително вълнуващ и запомнящ се ден, защото имахме честта да се запознаем с известната Мадлен Алгафари.
Времето преди срещата премина в трепет как ще протече тя. По време на събитието ние задавахме различни въпроси, но никой не подозираше какъв траен отпечатък ще остави в сърцата на всеки един от нас г-жа Алгафари.
Мадлен Алгафари се представи накратко. Прочете две от нейните приказки. Всичко потънахме в един по-различен свят, докато слушахме нежния и топъл глас на писателката. Тя ни провокира да открием поуките от приказките, което се оказа много интересно и полезно за всички нас, защото именно поуките припомниха, че всеки човек преди всичко трябва да е добър и справедлив. Срещата продължи с въпроси  към Мадлен Алгафари. Един през друг питахме, а г-жа Алгафари със своята топлина отговаряше на всеки един нас. В самият край учениците от 6 „ж“ в знак на благодарност подариха символичен подарък тяхна картина и стихотворение, което са посветили на бележитата гостенка, ученичка от 6 „д“ поднесе цветя, а Мадлен Алгафари се разплака от умиление и щастие. В заключение може да се каже, че тази среща обогати много сърца и остави един много мил и топъл спомен у децата.
Ивайла Бондарева, 6 „д“ клас,
СУ „Емилиян Станев“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *