Моето училище, моят класНовини

Вдъхновяваща среща на третокласници от ОУ „Димитър Благоев“ с млад стоматолог – възпитаник на училището

Възпитаникът на ОУ „Димитър Благоев“ д-р Трифон Косев се срещна с третокласници. Младият стоматолог разказа за живота си във Велико Търново, преди да се премести в София. „Да си стоматолог е трудна работа, трябва много старание и упоритост“, каза пред децата д-р Косев. Сподели, че като малък голямата му мечта била да стане скиор. А днес любимите му хобита са плуване и баскетбол. На въпросите на третокласниците той отговори, че едно от хобитата му е отвън, до училището – неговият мотор.

Д-р Косев разказа още свои спомени от класната стая. На въпрос как е решил да стане зъболекар, той каза, че благодарение на учителя по природни науки Емилиян Иванов е заобичал химията и биологията, и след 7 клас са го приели в ПМГ „Васил Друмев“.

Първата учителка на Трифон е Теменужка Георгиева, а класната му в прогимназията – Нина Кожухарова.

Третокласниците му направиха и подариха картичка, магнит с послание, букети с цветя. А той им показа снимки от ученическите си години.

Сред мечтите на д-р Трифон Косев е и тази да се върне и да заживее в родния си град Велико Търново, където отскоро има кабинет.

Вдъхновяващите срещи с успели благоевци и инициативата „Пътят към успеха – всичко започва от училище“ е на Ученическия съвет на ОУ „Димитър Благоев“.

 

Карина Генова

6-а клас

Клуб ТВ В мреж@та

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *