Моето училище, моят класНовиниТийн успехи

Ученици от Търговската гимназия в Свищов бяха на посещение в Берлин

Седем момчета от Професионалната държавна търговска гимназия „Димитър Хадживасилев“ пътуваха до Германия. Визитата на учениците беше по проект „Заедно за по-високо качество в професионалното образование чрез европейски опит” по програма „Еразъм+”.

Целите на проекта са насочени към разширяване на професионалните знания и умения на учениците по изучаваната професия в реална работна среда, насърчаване на езиковото обучение на чужд език, подпомагане на личностното развитие, пригодността за заетост и по-добрата адаптивност на европейския пазар на труда.

Още през първия ден в Германия участниците в мобилността бяха топло посрещнати и разведени по емблематичните монументи на Берлин, като Бранденбургската врата, Парламента, музеи. Следващите дни преминаха в обучения, работа и опознаване на града.

През двете седмици в Берлин учениците от X и XI клас се доказаха като можещи и знаещи млади хора. Достойно защитиха наученото докато изготвяха и представяха своите проекти. Придобиха нови умения, благодарение на всички партньори от офис Berlink. Лекторът Генади Генчев остана очарован от учениците на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“, както и те от него.

На финала на двуседмичната мобилност учениците бяха отлично оценени за своята работа и наградени с поредното културно посещение. С натрупването на нови знания се зародиха и нови приятелства. В края на проекта всеки участник остана с топли и носталгични чувства, на никого не му се разделяше с Берлин и хората там. Житейското преживяване ще бъде дълго в спомените и всяко кътче от този прекрасен град ще остане завинаги в сърцата на участниците в мобилността.

Благодарим на ръководството на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“, че повярва в нас и ни даде възможност да бъдем част от проекта „Заедно за по-високо качество в професионалното образование чрез европейски опит“, благодарим и на „Berlink“ за отношението и подкрепата. Надяваме се всеки да има тази възможност да преживее това, което се случи на нас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *