Моето училище, моят класСътворено в часТийн успехи

Урок „Как сами да си приготвим здравословна храна“ проведоха възпитаниците на Гимназията по туризъм в ОУ „Димитър Благоев“

В Професионална гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ се проведе занимателна кулинарна работилница. Проявата е част от образователна програма „Нестле за по-здрави деца“. В ролята на ментори на малчуганите влязоха ученици от специалности „Кетъринг“ и „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения“.
„Нестле за по-здрави деца“ е образователна програма, която има за цел да насърчи балансираното хранене и активния начин на живот при децата на възраст между 3 и 12 години. Желанието и амбицията на програмата не е просто да осигурява и възпитава българските деца в здравословен начин на живот, а да изгради една цялостна визия за израстването на бъдещите поколения. Принципите на тази визия са балансираната диета, активното ежедневие, устойчивостта и грижата за околната среда, приети за ключови във възпитаването на децата и насърчаването към един полезен начин на живот. От тях се ражда и методът за постигането и отстояването на тези цели и принципи на програмата. „Нестле за по-здрави деца“ създава забавни и интерактивни уроци за училища и детски градини из цяла България, които да даде нужния тласък на малки и големи в постигането на здравословния живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *