Лично творчествоТийн успехи

Призови места за ученици от ПГСАГ „Ангел Попов“ в национални конкурси

 

Известни са вече победителите от Националния литературен конкурс „Светът на Яворов“, провеждан от община Петрич и Професионална гимназия „Пейо К. Яворов“ – гр. Петрич. Темата на тазгодишното издание е Перо послушно – копие на цар. В конкурса участваха ученици от цялата страна – от училища, читалищни клубове и центрове за подкрепа за личностно развитие.

В първа възрастова група, раздел проза, трето място е за Мария Шалаверова от 9 клас. Във втора възрастова група, раздел поезия, второ място бе присъдено на Преслав Цанков – ученик в 12 клас. Гергана Константинова от 12 клас завоюва първото място в раздел проза със своето есе.

Учител и ръководител на Мария и Преслав е г-жа Даница Данаилова, а на Гергана – г-н Христо Христов. ПГСАГ „Ангел Попов“ честити призовите места на своите ученици и техните преподаватели по български език и литература.

Възпитаник на гимназията е призьор и от XVI-ти Международен конкурс за рисунка и фотография, посветен на Световният ден на водата – 22 март. Фотографията на Илиан Костадинов от 10 клас, специалност „Интериорен дизайн“, е класирана на трето място.
Всяка година темата се следва пряко по задание на ООН, като за 20203 г. тя е „Водата – да ускорим промяната“.
Комисия в състав Цветомир Цветанов – фотограф и Биляна Митева – представител на Младежки дом гр. Русе журират 162 получени фотографии. Участниците са от цялата страна, както и чужбина – Египет, Кипър, Испания, Хърватия, Австралия, Швейцария, Турция, Румъния. В конкурсa за фотография участват младежи от 14 до 29 години.
Честито престижно отличие на Илиан Костадинов!
Ръководител на ученика е д-р Магдалина Чолакова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *