Без категория

Преслава Георгиева е Национален победител в 6-ия Национален конкурс за STEM нaуки

Преслава Георгиева, ученичка от десети клас, профил „Софтуерни и хардуерни науки“ и старши учителят по биология и здравно образование Даниела Кенарева от СУ „Вичо Грънчаров“ участваха в 3-та Национална конференция с международно участие „SMART STEM Образование и иновации“. Приветствие към участниците отправи Мария Габриел, европейски комисар за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж.

Преслава Георгиева е Национален победител в 6-ия Национален конкурс за STEM нaуки в България, категория  SUPER STEM EUROPE МАТЕМАТИКА. Тя представи своя проект „Метод за изследване на опорно-двигателната система на човека“ и участва в церемонията по връчването на златните медали.

Увереност, точен изказ и прецизна научна подготовка Преслава по време на представянето на разработката си във възрастова група 8-12 клас. Това предизвика възхищението на журито и адмирации. Преслава и нейният ръководител Даниела Кенарева  получиха специален поздрав за идеята на проекта, разработването и изключителното представяне.

Преслава показа, че за креативността в STEM няма граници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *