Моето училище, моят класСътворено в час

Възпитаниците на Американския колеж правиха експерименти с магистър-фармацевт Тодор Данов

Mагистър-фармацевт Тодор Данов, регионален управител на верига аптеки за област Велико Търново и област Русе, гостува в колежа Американски колеж „Аркус“.

Той запозна учениците от ІХ в, Х в и ХІ в клас с възможностите за кариерно развитие в областта на фармацията и медицината в България и чужбина. Колежаните бяха впечатлени и мотивирани от споделения от г-н Данов дългогодишен опит, като специалист във фармацевтичната индустрия и мениджмънт, както и от перспективите за научноизследователска дейност при разработване, експериментално изпитване и приложение на лекарствени средства в медицината.
Най-вълнуващата част от срещата беше експерименталната работа, по време на която учениците под ръководството на Тодор Данов и техния преподавател Джена Стайкова, работиха върху изследване на ензимна активност чрез аналитични лабораторни методи.
Споделянето на опит от доказани специалисти в различни научно-изследователски области е несъмнено изключително ценно за мотивиране на младите хора при избора им на бъдеща професионална реализация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *