ИзкуствоМоето училище, моят класСътворено в час

Учителка по литература увлече ученици и колеги в поетична инициатива

Учителката по литература в СУ „Емилиян Станев“ Незабравка Апостолова увлече стотици свои колеги и ученици в поетична инициатива, посветена на 21 март – Световния ден на поезията. Преди няколко дни г-жа Апостолова призова ученици и учители от гимназията да си спомнят любимото си стихотворение, да го препишат на цветен лист хартия и да го занесат в кабинета й или пък да го предадат на своя учител по български език и литература.
Само за няколко часа Незабравка Апостолова получи цяло море от стихове, а в следващите дни в инициативата й се включиха педагози, деца и родителите им от целия град. В Деня на поезията всички те споделят любимото си стихотворение във Фейсбук и думите им задължително следват след:

Поезия четоха и възпитаниците на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“. Цял ден деца и възрастни се наслаждават на прекрасни поетични откровения, подредени във фоайето на гимназията. Там учители и ученици отдадоха дължимото на прекрасната поезия на Матей Шопкин, възпитаник на ПГСАГ „Ангел Попов“
На поезията бяха посветени часовете по български език и литература и в СУ „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица.
На 21 март, точно в 12 часа на обяд, огромната ограда на СУ „Емилиян Станев“ беше „облечена“ с поезия.

Все още има време да се включите и вие.
Снимките са от СУ „Емилиян Станев“, ПГСАГ „Ангел Попов“ и СУ „Георги Измирлиев“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *