Моето училище, моят клас

Ученици от Търговската гимназия заминаха на стаж в Германия и Италия

Мобилности по проект "Заедно за по-високо качество в професионалното образование чрез европейски опит

Стартираха планираните мобилности на ученици от ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ по проект „Заедно за по-високо качество в професионалното образование чрез европейски опит“, финансиран по програма „Еразъм+”. В продължение на две седмици нашите ученици ще надграждат знания, умения и компетентности в Берлин, Германия и Римини, Италия.

В красивия Берлин ще стажува групата от професия „Системен програмист“, с ръководител г-жа Лилия Георгиева, учител по професионална подготовка. Младите хора ще имат възможност да се докоснат до новостите в IT-сектора, ще се запознаят с немските стандарти за качество в компютърните технологии, планирани са и посещения в компании от бранша. Освен богата професионална програма за групата са предвидени културни визити. Учениците ще посетят Computerspielmuseum, Museum for Communication Berlin (Museum für Kommunikation Berlin), ще разгледат емлематични за Берлин и страната сгради и места.

В Адриатическата Ривиера на Италия, курорта Римини, ще стажуват единадесетокласниците от професия „Спедитор-логистик“, с ръководител главният учител Альоша Кушлов. Бъдещите специалисти в областта на спедицията ще стажуват в в реална работна среда в приемащите компании FORTECH S R L, CARVI BIO S.R.L UNIPERSONALE, TREVI S.P.A. R.L. Aguti Egidio. Във всяка от приемащите компании учениците ще имат наставник, който в края на двуседмичната мобилност ще постави оценки на стажантите. За групата са предвидени и културни визити. В почивните дни учениците ще разгледат забележителностите на малката република Сан Марино, а в свободното си време ще се наслаждават на красивия курортен град Римини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *