НовиниТийн успехи

Театрално школо „Сава Доброплодни“ представя премиерния си спектакъл „Ние, врабчетата“

Малките артисти от Театрално школо „Сава Доброплодни” и Un beso art&dance ще участват в Националния фестивал на детско-юношеското творчество „Малкият принц“. Трупата, водена от актьора на великотърновския театър Кирил Милушев, е сред селектираните формации за престижния форум. Младите театрали ще представят на фестивалната сцена спектакъла “Ние, врабчетата” по едноименната книга на Йордан Радичков.
„Ние, врабчетата“ е премиерно заглавие в афиша на театралното школо. Драматизацията е плод на съвместните усилия на младите актьори от МДТ „Константин Кисимов“ Боян Фърцов, Кирил Милушев и Никол Бойчева. Над режисурата, костюмите и музикалната среда работи Кирил Милушев, а пластиката е направена от Лилия Иванова. На сцената ще видите Анна-Мария Григорова, Анджелина Ненчева, Виктория Андреева, Гергана Петкова, Елина Николова, Иван Мишев, Мила Иванова, Рая Атанасова, Розанна Мишева и Симона Цветанова.
“Ние, врабчетата“ е представление за чистотата и наивитета на току-що появили се врабчета и тяхната реакция на новия свят. Един спектакъл за пъстротата на живота и различието на всеки, но без това да е пречка да сме едно цяло. Драматизацията обединява няколко разказа на Йордан Радичков, събрани в книгата, които проследяват различни етапи от живота на героите.
«Груповият образ на ятото е неизменна част от всяко представление по този уникален текст. В нашия случай участниците изпълняват повече от една роля в различните откъси. Избрал съм аскетичен сценичен образ, за да могат креативността и въображението на участниците да създават атмосферата и пространството. Този шекспиров принцип дава изключителна свобода на артистите, но в същото време подпомага възприятието на публиката“, споделя Кирил Милушев.
Музикална среда е създадена с инструмента Hand pan (ханг), който символизира природата и нейното спокойствие.
Спектакъла може да гледате на 8 април от 12,30 ч. и на 22 април от 13,30 в Un beso art&dance, бул. „Никола Габровски“ 2, етаж 4.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *