ПГСАГ „Ангел Попов“ отбелязва Националния празник 3 март

ПГСАГ „Ангел Попов“ отбелязва Националния празник 3 март. Честването започна с представяне на изложба във фоайето на гимназията, съдържаща проекти и рисунки, изработени от нашите ученици, посветени на символите на свободата.
Екранът на гимназията представи всички изготвени презентации. Учениците направиха своите исторически проучвания и работиха под ръководството на своите преподаватели Тодор Видиновски и д-р Симеон Недев. Днес отдаваме дължимата почит и признание на славните и достойни мъже и жени, защитили Родината с живота си. Затова и училищният звънец беше с патриотични песни, посветени на свободата и националните ни герои.
По случай празника гимназията ни получи портрет на Апостола на свободата. Повод беше проект „Алманах на просветителите“, реализиран в рамките на национален фонд „Култура“. Целта на проекта е да напомни за будителите, техния свят идеал и героичните им постъпки от родолюбие. Удоволствие беше да получим портрета от Селен Петкова, която е магистър по графичен дизайн и бивш възпитаник на ПГСАГ „Ангел Попов“. Селен успя да вдъхнови и нашите ученици да се включат в проекта с рисунки, които в бъдеще да бъдат дарени на различни институции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *