Моето райско кътче

Жени Кръстева, 6 „ж“, СУ  „Емилиян Станев”

Много обичам да прекарвам ваканциите и свободното си време в къщата при баба. Тя се намира в най-стария квартал на Велико Търново – квартал „Асенов”. Мястото е красиво, заобиколено от три хълма: Царевец, Трапезица и Гарга баир. Накъдето и да погледнеш, виждаш история. Много църкви, дървета, стари къщи, зеленина и река Янтра, която криволичи между тях.
Къщата на баба е моето островче, където релаксирам от динамиката на града. Там се потапям в приказната атмосфера на дворчето с градинката с цветя. Това е моето място за отмора. Тук живее и моето любимо куче мопс Арчи.
В старата част на града имам много приятели. С тях караме велосипеди по калдъръмените улички, разхождаме се покрай реката. Правим си пикници  под дървета по брега на река Янтра. В дългите летни вечери, седнали на двора под лозата, слушаме песните на жабите и щурците. Пролет се усеща аромата на цъфналите дървета, а есен птичките са накацали по жиците на телеграфните стълбове, като мъниста на гердани.
Обичам това място, защото е близо до природата с много дървета, цветя, птички, зеленина и река. Тук се чувствам свободна и щастлива . Често си мисля колко е хубаво да се живее сред природата. Колко би било хубаво и училището да е сред природата, а за да се съхраним здрави и да се чувстваме добре, трябва да опазваме и да се грижим за околната среда. Това е моето райско кътче – къщата при баба.

Жени Кръстева, 6 „ж“, СУ  „Емилиян Станев”

снимка на корицата: https://pixabay.com/

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *