Кулинарни шедьоври с нулев отпадък в Професионална гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“

Презентация на тема „Технологии за ефективно използване на продуктите“ направи екип от Института за кулинарно изкуство към варненското Висше училище по мениджмънт в Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“.
Учениците от XI-ти и XII-ти клас, обучавани по професия „Ресторантьор“, наблюдаваха иновации при приготвянето на кулинарна продукция с нулев отпадък. От директора на института, шеф Хю Бутен, научиха, че за да развиваш професионална кариера в сферата на ресторантьорството не е достатъчно да бъдеш най-добрият готвач. Трябва да можеш да управляваш бизнеса си и чрез дигитален маркетинг, да го рекламираш и налагаш на пазара, да бъдеш креативен и да използваш иновациите в практиката си.
Част от екипа на Института по кулинарни изкуства беше и бившият възпитаник на гимназията – Ивайло Гасеров, който се включи в презентацията. Той се дипломира в специалност „Кетъринг“ преди четири години и още като ученик в XI-ти клас беше обявен за най-добрия млад готвач на България, печелейки третото издание на конкурса „Търси се UniChef”, раздел ученици. Още тогава Ивайло каза: „Кулинарията е страст, изкуство и до голяма степен любов“, а днес го показва и доказва. Удоволствие за всички учители от Гимназията по туризъм е да видят успешното професионално израстване на своя ученик.
Предстои традиционното учебно посещение на ученици от училището в учебната база на института.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *