За поредна година ПГСАГ „Ангел Попов“ е отборен победител в състезанието „Най-добър млад строител“

Ученици от ПГСАГ „Ангел Попов“, гр. Велико Търново премериха сили в регионалния кръг на професионалното състезание „Най-добър млад строител„, организирано всяка година от Министерството на образованието. Състезанието се проведе в два поредни дни в гр. Плевен и в него участваха екипи от строителните гимназии  от Велико Търново, Видин, Монтана, Враца, Габрово, Тетевен и Плевен.

Бъдещите строители  се състезаваха в направленията „Мазилкишпакловки и бояджийски работи“, „Облицовки и настилки“, „Зидария“, „Сухо строителство“.

Дисциплините „Сухо строителство“ (работа с гипсокартон) и „Зидарии“ (зидане с тухли Wienerberger) са отборни. Зидарите Димитър Йорданов и Седат Саидов  от 11 клас, специалност „Строителство и архитектура“  бяха безапелационни при изграждането на своята стена. Те задминаха конкуренцията с прецизна работа, темпо и екипност. Журито, включващо представители на фирмите-спонсори и местната Камара на строителите, оцени високо умението на нашите момчета и им отреди първо място като оцени не само техните практически умения, а и познанията им, които показаха по време на теста предходния ден.

Отборът Габриел Маринов и Александър Стайков от 11 клас, специалност „Строителство и архитектура“ показаха точно око и умения за работа със щендерните конструкции, но се класираха трети.

В останалите 2 категории, където учениците разчитат само на собствените си умения, Пламен Божков завоюва първо място и златен медал за отличното изпълнение на облицовка на стена в състезателната дисциплина „Облицовки и настилки“. Пламен е ученик в 10 клас, специалност Водно строителство и за първа година участва в подобно състезание, но подходи професионално и заслужи своята награда.

За пръв път в състезанието се включи и Мартина Наумова от 11 клас, специалност „Архитектурна реставрация“. Тя представи ПГСАГ „Ангел Попов“ в състезанието „Мазилкишпакловки и бояджийски работи“, където участниците демонстрират уменията си да нанасят равномерно покрития, да отсичат цветове, да комбинират дизайнерски цветовете и да изпълняват майсторски спирит ефект. В класирането Мартина е трета.

Изключително горди сме, че ПГСАГ „Ангел Попов“ ще участва с отбори и в следващия кръг на надпреварата. Нашите победителите ще мерят сили с другите „Баш майстори“ – победители от цяла България в Националния кръг на състезанието, който ще се проведе в гр. Бургас. Пожелаваме успех на отборите и поздравяваме техните ръководители инж. Мария Георгиева и инж. Георги Николов за упоритата работа, професионализма и отговорността!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *