Втора поредна година наградата от олимпиади „Кингс“ е в СУ „Вичо Грънчаров“

Изключително сме горди да споделим успеха на Денислав Христов от VIIв клас, който е носител на златната купа от Международната Олимпиада „Кингс“ по английски език между България и Литва.

Състезанието се проведе на 04.02.2023г. и в него се включиха по един участник от всяка възрастова група на съответната държава.

Нашият възпитаник достойно зае призовото място с 81т. срещу 76т., получени от пряката му конкурентка в тази възрастова група.

Денислав е едно от седемте деца от цялата страна, прославили България, с неоспоримите си знания по английски език. Неговият успех е повод за изключителна гордост за Средно училище „Вичо Грънчаров“ и град Горна Оряховица. За своя неуморен труд и отлични знания Денислав получи моментен фотоапарат, с който да запечатва ценните моменти в своя живот.

Тази година на Международната Олимпиада Кингс по английски език в България са спечелени четири златни и три сребърни купи, като една от златните е на нашия ученик.

Средно училище „Вичо Грънчаров“ е едно от най-активните училища, което взе участие в международната дистанционна Олимпиада „Кингс“ и постигна отлични резултати в ТОП 10 за Велико Търново по брой ученици, които са участвали във финалния кръг по български език, в ТОП 5 за Велико Търново по брой ученици, които са получили диплома с първа и втора степен за ниво на знания по английски език и в ТОП 5 за Велико Търново по брой ученици, които са получили диплома от финалния кръг с първа и втора степен за ниво знания. За сътрудничеството си при организиране на Олимпиади „Кингс“, училището получи грамота за повишаване мотивацията на учениците за постигане на по-високи нива на знания.

За изключителни резултати в олимпиада „Кингс“ са отличени:

От Va клас Кристина Енчева получи диплом първа степен, Пламен Петров – втора и Борислав Василев – трета. От VIIб клас Белла Карасюлейманова получи диплом втора степен, а Денислав Христов от VIIв клас бе отличен с диплом първа степен по английски език и втора степен по информатика. Емилиян Диманов от VIIIа клас и Летисия Димитрова, Пламена Пейкова и Невяна Борисова от VIIIб клас са отличени с втора степен диплом.

За изключителни резултати по български език и човекът и природата -Елица Иванова от VIа клас бе отличена с диплом втора степен.

Финалистите на Олимпиади Кингс бяха подготвени от Пламена Кръстева, Мария Краева и Светослава Окяшева-Иванова.

Поздравяваме Денислав и неговия учител Мария Краева за постигнатия успех. Пожелаваме им упоритост, ентусиазъм, стремеж към знания и да продължават да носят гордост и радост на своето училище!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *