„Виргиния балет“ спечели 31 квоти за Световните финали в Прага

Спечелихме 31 квоти за Световните финали в Прага през юни 2023 от квалификационния турнир, който се проведе в American English Academy. 30 момичета от балетната школа представиха 34 танца.
Момиченцата ни от втора група на „Виргиния балет“ завояваха пълен комплект медали. Златен с характерния танц „Ирландски”, сребърна купа с хореографията на г-жа Виргиния Казарина в класически балет „Пролетно пробуждане”, а дебютът им с класиката „Малки перли” им донесе трето място и бронзова купа. Най-малките звезди на балетната школа са: Мирабел Недялкова, Дария Карачолева, Дария Маринова, Габриела Евлогиева, Цветана Атанасова, Грета Стефанова, Крисия Денчева, Теодора Първанова, Ренна Димитрова, Елица и Радина Димитрови, Дея Йорданова, Елена Пашова и Виктория Богданова.
Нашите красавици от трета група, които вече със сигурност познавате, също ще представят България на световното по танци с хореографиите: „Another day of sun” – стил джаз, в изпълнението на Елена Ангелова, Леа Николова и Красияна Гърдева, за който имат златни медали и първо място. Златен е и дуетът на Леа Николова и Красияна Гърдева в стил модърн. В същата категория София Таранец и Рая Маринова станаха трети и имат бронзови медали за хореографията „The water poem”. „Светит месяц” донесе на школата и на Леа, Краси и Софи първо място и злато в характерни танци. А като група Сияна Гецова, Елена Ангелова, Рая Маринова, София Таранец, Красияна Гърдева и Леа Николова имат три първи места и златни купи в категория 10-13 години за хореографиите на екипа Казарини – валс „My Melody”, „Ружа” и „Sea story” (дебют). Трето място имат в характерни танци с „Jota Aragonesa”.
Леа Николова има първо място и злато с 97,33 точки от 100 възможни като солистка в класически балет с вариация от балета „Дон Кихот” и второ място за дебюта в характерни танци с 90 точки за новата хореография на Сергей Казарин „Румънски танц”.
Елена Ангелова е бронзова медалистка с характерния танц „Мазурка“ и е  четвърта във free стил с танца „Salut”. Красияна Гърдева е трета в стил модърн с „Relfection” и е четвърта с характерния танц „Caucasion passion”.
Нашите най-големи момичета се представиха както винаги на ниво. Гордеем се виждаме тяхното развитие като артисти. Ето и техните успехи. Никол Мицова се класира трета във free стил и завоюва бронзов медал с хореографията „The young beauty”. Радина Бонева е златна медалистка в категория класически балет на палци с вариация от балета „Гаяне“. Богдана Лещакова е първа и спечели злато в стил модърн при юношите с танца „The Revival”, като победи с авторската си хореография дългогодишен български и световен медалист.

Кристин Сутрова има бронз в класически балет на палци, юноши с вариация от „Пахита“. Тя също има бронзов медал и трето място в характерни танци с хореографията „Кадрил”. Александра Пашова е четвърта в категория шоу със „City Jungle”. Дара Джанабетска също се представи отлично с две сола в стиловете характерни танци и модърн, където е съответно седма и десета, в най-ожесточената конкуренция от 25 участника. Девора Казарина, Леа Попдончева и Радина Бонева са на първо място и имат златни медали за изпълнението на „Украйнски танц”, а Богдана Лещакова, Ина Маринова и Кристин Сутрова имат бронз в същата категория за „Guahira”. И двата танца ще бъдат представени в Чехия на световните финали.
Груповите танци на момичетата също бяха високо отличени. „The Disco Seventies”, с който дебютираха в джаз е на първо място. „Sunrise”, също дебют, но в шоу е на второ място. „Kavkaz – Joy of Life” в характерни танци е на първо място, а „Люлка се люляше” в класически балет е на трето място. Това са цели четири големи купи, които ще красят балетната зала и ще напомнят за прекрасните мигове, в които беше оценен съвместния ни труд.
Предстоят ни още няколко участия на национално ниво и премиера на танцовия спектакъл „Тайната градина”, върху който вече работим.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *