Моето училище, моят класСътворено в час

Богатството да сме различни

В Обединеното училище „П. Р. Славейков’’ в Джулюница стартира първото обучение по проект „Интеркултурна академия за гражданско участие и толерантност” на Центъра за междуетническа толерантност „Амалипе”. Темата е „Богатството да сме различни”, посветена е на толерантността и различията и е насочена към изграждане на култура на толерантност и взаимно уважение. Главни действащи лица в обучението бяха учениците от 7 и 8 клас, които представиха информация за различните етнически групи, дискутираха върху различни казуси и участваха в интересни интерактивни игри.
Разбира се, организацията на такова интересно обучение не е лека работа, но с подкрепата на Нели Николова от „Амалипе” идеите постепенно се превръщат в план за работа, а точките в дейности… Някои от тях са свързани със стереотипите и с фалшивите новини, както и с игри, наречени „Историята на Бахар”, “Крачка напред”. Част от обучението беше и интерактивна дискусия за толерантността и различията.
За финал избрахме една много силна мъдрост на Колю Фичето, около която се обединихме: „Не градете толкоз дувари, дето да ви делят, ами повече мостове – да ви събират!“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *