Възрожденските къщи на 7 „а“ и „б“ в ОУ „П. Р. Славейков“ (снимки на макети)

Седмокласниците (паралелки а и б) от ОУ „П. Р. Славейков“ във Велико Търново открихме своя изложба на макети на старинни възрожденски къщи. Изложбата е подредена във фоайето на Регионалната библиотека „П. Р. Славейков“ и ще остане там за около 10 дни и всеки може да отиде и да почувства духа на миналото.
Идеята е на нашите прекрасни учители – г-жа Грета Косева, учителката ни по история и г-жа Гергана Пенова, учителката ни по изобразително изкуство, която е и наш класен ръководител. На тях помогна нашата директорка – г-жа Данка Борисова.
През началото на месец декември в часовете ни по история говорихме за историята от 1878 г. (Освобождението на България) до наши дни. Един от уроците ни беше за това как изглежда една възрожденска къща. Тогава моята любима учителка – госпожа Косева ни даде за домашно да изработим макет на възрожденска къща по избор.
Благодарение на нашата всеотдайна класна успяхме да се справим невероятно. Тя ни насърчаваше и помагаше.
В изложбата бяха включени и рисунки на възрожденски къщи на малките ученици от 4, 5 и 6 клас.
Откриването на изложбата мина доста интересно. Аз лично много се развълнувах и разплаках от великолепните думи, които госпожа Косева и госпожа Пенова ни казаха. Благодариха ни за това, че бяхме част от това вълнуващо за нас нещо. Нашата класна е човекът, който е дал идеята за тази изложба и заедно в екип с госпожа Косева ни помогнаха да създадем това великолепие. Повечето къщи бяха с нашата Търновска конструкция. Моята къща я направих в екип с една моя съученичка, която се казва Рая. Макетът ни беше в стил Родопска възрожденска къща.

Ивелина Николова, 7 „б“, ОУ „П.Р.Славейков“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *