Шестокласници от ОУ „П. Р. Славейков“ представиха композиция в памет на Васил Левски

Учениците от 6 „а“ клас в ОУ „П. Р. Славейков“ представиха литературно-музикална композиция в памет на 150 години от гибелта на Апостола на Свободата – Васил Левски. Събраха се всички деца от 5, 6 и 7 клас в големия физкултурен салон.
Шестокласниците рецитираха стихове и пяха песни за Апостола под ръководството на госпожа Дария Илиева – учителката им по български език. Техен класен ръководител е господин Лъчезар Йорданов, който е и учителят по английски.  Шестокласниците пресъздадоха сцена от последната среща на Дякона с майка му.
Те бяха облечени в традиционни български носии. Представиха още драматизации от живота на Левски. Изпяха най-хубавите песни за Апостола. Гост на тържеството беше Станка Палазова, която през 1991 г. става учредител на комитет „Васил Левски“.
„Тази година се чества точно един век и половина, откакто през 1873 година рано призори на 19 февруари Левски е казал своите последни думи и е обесен на бесилото край София. Пожелавам на всички деца да следват примера на Левски и да бъдат също като него борбени, смели, трудолюбиви и безстрашни“, каза Станка Палазова.
Беше подготвено голямо бяло табло, на което всяко дете можеше да напише дума, с която оприличава Левски. В края на програма ученичката от 7а клас Велислава Минева беше подготвила малка викторина, свързана с живота и делата на Васил Левски.

Ивелина Николова, 7 „б“ клас, ОУ „П. Р. Славейков“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *