Ученици от Търговската гимназия участваха в конференция за Васил Левски

С клип на единадесетокласничката Румяна Василева Професионалната държавна търговска гимназия „Димитър Хадживасилев“ в гр. Свищов се представи в Национална ученическа конференция: „Васил Левски – вулкан от човечност“, посветена на 150 години от гибелта на Апостола. Клипът на Румяна Василева е на тема „Времето е в нас и ние сме във времето“. На самата конференция клипът беше представен от Айдън Кадир от XI а клас. „Целта, която си поставихме при подготовката на този проект, беше да представим идеите на Левски в контескта на европейсктото Просвещентие,  идеите на Френската революция за свобода и равноправие, на Джузепе Мацини и Джузепе Гарибалди, за национална идентичност и самоопределения“, заяви в ескпозето си Айдън Кадир.

Участниците бяха наградени със сертификат за отлично представяне. Ръководител на Румяна Василева бе гл. учител  Альоша Кушлов.

В националната ученическа конференция участваха 120 ученици от 25 учебни заведения от цялата страна. Представени бяха 26 клипа и 24 филма.
По регламент участниците в конференцията се представяха с клип или филм по темата: „Васил Левски – вулкан от човечност“. Разработките бяха оценявани от жури с председател проф. д-р Пламен Митев и членове: Силвия Калпакова и Христина Маркова от Управителния съвет на Общобългарски комитет „Васил Левски“, както и г-жа Кристиана Добрева – Станкова – началник на Регионално управление на образованието – Сливен.

Организатори на форума бяха Средно училище „Георги Стойков Раковски“ – гр. Котел, и Регионално управление на образованието в Сливен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *