Ученици от  ПГСАГ „Ангел Попов“ с най-високи отличия в конкурси за рисунки

 

Анелия Борисова от 10 клас спечели отличие от участието си на традиционния национален конкурс за живопис и приложни изкуства “Свети Трифон Зарезан” в град Сунгурларе. Тя се включи в творческата надпревара с рисунка и въпреки голямата конкуренция на талантливи деца от цялата страна се класира на второ място с медал в раздел “Живопис и графика”.
Виктория Янкова от 12 клас, специалност „Интериорен дизайн“, е носител на специалната награда – статуетка. Тя впечатли журито с техниката и оригиналността на идеята си. Нейната картина е избрана от Националния дворец на децата за плакат на конкурса.
Конкурсът “Свети Трифон Зарезан” се организира ЦПЛР Сунгурларе, част е от календара на МОН и има за цел да се съхранят и популяризират народните обичаи, свързани с митове и предания за виното и винопроизводството в България.

С две най-високи награди са отличени и участвалите в Националния конкурс  „Моите детски мечти“. Целта на конкурса е да стимулира детското въображение и творчество и да даде възможност на децата да споделят своите мечти чрез различни изразни средства и се организира от Министерство на образованието и науката и Националния дворец на децата. Велислава Ботева от 11клас, специалност „Интериорен дизайн“ е отличена с първо място в раздел рисунка за своето майсторство и красиво пресъздаване на идея.

Младите ни таланти участват редовно на национални конкурси, обичат да рисуват и работят под ръководството на г-жа Даниела Петрова.
снимка на корицата: Интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *