Моето училище, моят клас

Търговската гимназия в Свищов отбеляза Международния ден на екскурзовода

По традиция ученици от ПДТГ „Д. Хадживасилев“, специалност „Организация на туризма и свободното време“, отбелязаха Международния ден на екскурзовода. По този повод в Етнографския музей се проведе изнесен урок от г-жа Аделина Замфирова, в който учениците се докоснаха до ценните експонати на музея – предмети, свързани с живота, бита и традициите на населението в Свищов и региона в миналото. Рени Илиева, екскурзовод, изключителен специалист и сладкодумен разказвач, изнесе професионална екскурзоводска беседа, в която представи безброй интересни факти и истории, с които завладя нашите „туристи”.
За бъдещите специалисти в областта на туризма е важно да се потопят в атмосферата и духа на миналото. Да видят на място, да пипнат, да чуят разказа, да надградят знанията и уменията си. Да участват в това преживяване като туристи, за да могат един ден да предадат емоцията на другите. Да знаят и помнят, че могат да са горди със своя град, град – богат с история, култура, традиции, духовни ценности.
Само когато истински обичаш града си, можеш да накараш и другите да го заобичат и ценят!
Изказваме нашата благодарност за гостоприемството и отзивчивостта на Надя Ангелова, уредник в Етнографски музей и  Рени Илиева, екскурзовод от Исторически музей – Свищов!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *