Ралица Любенова от Професионална гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ с награда от Международен конкурс

Ралица Любенова
Ралица Любенова от Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ във Велико Търново спечели награда от Международен конкурс за приказката си „История за 11 букви.
За девети път се проведе националният литературен конкурс за младите българи от страната и по света „И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!“, организиран от фондация „Шанс за децата и природата на България“. За учебната 2022/2023 година бе определена темата „Приказка в сегашно време“. Резултатите се обявени. Първо, второ, трето място и две поощрителни награди от 71 кандидатури. Това е определило журито в състав: Искра Ангелова – журналист, актриса, продуцент и преводач; Елена Павлова, писател и преводач и преподавателят по литература – Добрина Топалова.
Ралица Любенова е с трето място. Ученичка е в XIа клас, професия „Администратор в хотелиерството“ в ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“, Велико Търново.
Заглавието на нейната приказка е „История за 11 букви“. Кои са буквите, ли? „……Единадесет букви, подредени във вълшебен ред, те можели да вършат чудеса!“
Ралица работи с инж. Славка Проданова за пореден път. И за пореден път печели. Само преди две години тя участва в „Посланик за един ден“ като посланик на Пакистан. И сега, и тогава беше единствената участничка от Великотърновска област.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *