Моето училище, моят класТийн успехи

Първокласничката Паола спечели конкурса за супергерой в ОУ „П.Р.Славейков“

Ивелина Николова

Всяка година в последната сряда на месец февруари се отбелязва Световният ден на борба с тормоза в училище. Тази година в нашето училище ОУ „П.Р.Славейков“ се проведоха много дейности.

В началото на месец февруари беше обявен конкурс за рисунка на супергерой, който е пазител на реда в училище. Идеята за инициативата е на Ученическия съвет, който работи по надпреварата под ръководството на госпожа Грета Косева. Можеха да участват всички ученици от 1 до 7 клас. Всички творби бяха подредени на изложба във фоайето на училището. В голямото междучасие се събраха много ученици на награждаването.

Паола с нейния „оживял“ супергерой

Големият победител в конкурса е Паола Иванова от 1 б клас с класен ръководител госпожа Милена Лалева и господин на ЦДО – Георги Тодоров.

Супергероят на Паола се казва Супер Добрина. Към рисунката си Паола беше добавила и кратко описание за това, което нейният супергерой може да прави. Г-жа Мариана Пенчева се погрижи и успя да пресъздаде Супер Добрина – тя е пазител на реда в училище и учи всички деца да бъдат добри. И понеже двете с Рая-Никол Петкова сме членове на Ученическия съвет в училище, помагахме на г-жа Пенчева да покаже на всички деца Супер Добрина. Трите заедно се срещнахме с учениците от 1 до 5 клас, за да им представим супергероя. Играхме с тях кратки игри, свързани с това как да бъдем по-добри един към друг. На всяко дете вързахме розова панделка. В някои от класовете децата бяха направили различни постери, свързани със Световният ден на борба с тормоза в училище. Не ни стигна времето да отидем при 6 и 7 клас, но учениците от 6 клас бяха подготвили различни постери, послания за това, как да бъдем по-добри. Бяха си описали едно табло с всички вълшебни думички.
И ето цялата класация:  Първо място съвсем заслужено спечели Паола Иванова от 1 „б” клас с нейния герой Супер Добрина. Втора награда получиха Данимира Гигова – 1 „а” клас, и Мая Петрова – 4 „б” клас; с трета награда бяха отличени Ивайла Енева и Мария Тодорова от 4 „б” клас. И още една специална награда имаше за  Антоанета Цвяткова от 3 „б” клас.
Най-малкият участник в конкурса беше Калоян Костадинов, само на 5 години, който получи специална награда за неговия герой „Огнено Добро“.

Ивелина Николова 7б  клас ОУ „П.Р.Славейков“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *