Преслава Георгиева от СУ „Вичо Грънчаров“ е двоен победител в Националния конкурс за STEM науки в България

Преслава Георгиева, десетокласничка в СУ „Вичо Грънчаров“, е двоен победител в 6-тия Национален конкурс за STEM науки в България. Сред 255 проекта на общо 1300 ученици от цялата страна проектът на Преслава „Метод за изследване на опорно-двигателната система на човека по отпечатъци от ходилата в динамика и изработване на бионични стелки“ е отличен с Голямата награда SUPER STEM ученик в категорията 8-12 клас за 2022 година, ЗЛАТЕН МЕДАЛ и сертификат. Отличието дава право проектът да бъде публикуван в 4-тата книга „STEM УЧЕНИЧЕСКИ ПРОЕКТИ“ на България.
Като национален победител STEM EUROPE 2022, Преслава ще представи разработения проект на 3-та национална конференция в България „SMART STEM ОБРАЗОВАНИЕ И ИНОВАЦИИ“, която ще се проведе на 13-15 април 2023 година.
Проектът е разработен и реализиран под ръководството на професора по бионика и протезиране Евгени Дюкенджиев и Татяна Дюкенджиева – доцент по бионика и протезиране. Проф. Дюкенджиев и доц. Дюкенджиева са ментори на STEM дейностите в СУ „Вичо Грънчаров“ за учебната 2022-2023 година, подпомагат и подкрепят млади любознателни ученици. Проектът си Преслава Георгиева разработва в STEM центъра на училището и в извънкласни дейности, съвместно със старши учителя по биология и здравно образование Даниела Кенарева.
Пожелаваме на талантливата Преслава успешно да представи себе си, своето училище, град Горна Оряховица и област Велико Търново през месец април на конференцията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *