Моето училище, моят класНовиниСътворено в час

ОУ „ Димитър Благоев“ организира дни за безопасен интернет

Анна-Мария Йорданова, 7 „б“ клас, клуб ТВ В Мреж@та

С поредица от прояви учениците от ОУ „Димитър Благоев“ отбелязва  дни за безопасен интернет по иницатива на Ученическия съвет. Активностите ни са по Националната програма „Иновации в действие“ и проекта „Социални медии – образование в мрежата“. През тази учебна година четири групи ученици от начален и прогимназиален етап работят по темата „Колко и какво е твърде много (в интернет)?“

На 7 февруари ученици от 3-а и 3-б клас рано сутринта посрещнаха на входа своите съученици и им подаряваха стикери с отпечатани правила и послания за безопасност в интернет. За международния ден за безопасен интернет те снимаха и клип-апел към съучениците си.

По-късно през деня третокласници гостуваха на клуб „ТВ В мреж@та“. Пред тях представиха някои от правилата, които всеки трябва да знае. Някои от тях са: „ Не общувамве с непознати хора!, Не споделяме лична информация!, Не изпращаме наши снимки!, Паролите си ги знам само аз!, Не споделяме лична информация за други хора без тяхно разрешение!, Използвайте актуализирана антивирусна програма. Използвайте антивирусна програма и редовно я обновявайте. Поддържайте и последните актуализирани версии на всички програми и приложения.

Една от активностите на клуб ITI – Социални медии бе създаването на викторина, свързана с отбелязването на Световен ден за безопасен интернет – Safer Internet Day 2023 и изпълнение на дейности по иновацията на училището. Съдържа 32 въпроса, които засягат темата и важните моменти от живота на учениците прекарани в Мрежата

На 8 февруари бе представителната изява на клуб „Арт Креативност“ Пред съучениците си от начален етап те представиха правила за безопасно сърфиране в интернет, изрпаботени от тях в часовете на клуба с помощта на Power Point.

Филмче и презентация за дейностите си през първия учебен срок направиха учениците от клубовете ТВ В мрежата и Електронна списание в Мрежата, които също работят по иновацията в ОУ „Димитър Благоев“ .

Анна-Мария Йорданова, 7 „б“

от училище „Димитър Благоев“

клуб ТВ В Мреж@та

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *