Над 8000 деца ще премерят сили по английски език в училищните състезания Spelling Bee 

Седмицата на училищните състезания от тринадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee се открива днес, 17 февруари.

В първия етап тази година ще премерят сили над 8000 ученици от 2 до 7 клас от 460 училища от цялата страна, които са се готвили усилено в продължение на няколко месеца. Учениците от 2 до 4 клас участват в Spelling Bee JUNIOR, a останалите – до 7 клас, се състезават в “голямото” Spelling Bee. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания на 25 и 26 март, а най-добрите ученици ще участват в националния финал на 22 и 23 април в София, където ще се определят Spelling Bee и Spelling Bee JUNIOR шампионите на България.

Правописните двубои (на английски “spelling bees”) са традиционни американски състезания, в които участниците трябва да изговорят правилно, буква по буква, най-много думи. Непредсказуемото изписване на думите в английския допълнително повишава сложността на съревнованието. Състезанието повишава интереса на учениците към изучаването на английски език и подобрява знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Състезателният елемент е много силен мотиватор за участниците, а емоцията е несравнима, отбелязват организаторите. Училищните Spelling Bee състезания често се превръщат в истински празник за цялата общност.

Тази година участниците в състезанията имат възможност да се включат в съпътстваща кампания. Надсловът й е BEE active, с което организаторите насърчават учениците да бъдат физически активни като пчелите. Да се разхождат, движат, играят, бягат, което ще ги направи по-здрави и ще допринесе за самочувствието им и доброто настроение. Всяка седмица през следващите три месеца (м. февруари – м. април) участниците в състезанията ще получават по едно предизвикателство. Някои от задачите ще бъдат да правят по 10000 крачки всеки ден, да организират спортен турнир за деца и родители, да запишат видеа, в които споделят любимите си спортни дейности. За най-активните ще има награди.

Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация “Америка за България”,  Посолството на САЩ и Министерство на образованието и науката, посочват организаторите.

БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *