Сътворено в час

Награди за ПГСАГ „Ангел Попов“ от XII Национален конкурс „Българските архитектурни паметници в макети“

За участието си в този важен конкурс, чиято цел е да се засили интереса на учениците към историята на България и към архитектурните паметници, създадени след Освобождението, нашите ученици работиха усилено под ръководството на  арх. Мартин Лазаров. В тазгодишното издание на съревнованието, организирано от Министерство на образованието  и науката и Общински детски комплекс, гр. Варна учениците се включиха с макети на емблематични сгради паметници от региона на Велико Търново.

Измежду общо 64 участници от 27 населени места в страната журито на конкурса отличи два макета на участници от ПГСАГ „Ангел Попов“. Високата оценка е заради умението и сръчността, усвоени от учениците в училище и в извънкласните дейности.

Борислав Христов от Х клас, специалност „Строителство и архитектура“  спечели специалната награда на Камарата на архитектите в България, с макет на Художествена галерия „Борис Денев“ във Велико Търново, а Калоян Цонев от същия клас получи поощрителна награда в Четвърта възрастова група с макет на къщата на братя Шишкови в гр. Дряново.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *