Любовта в този свят

Любовта, сигурно трябва да ви е познато чувство, защото тя расте навсякъде в света – между едно семейство,  приятели или гаджета. Любовта е здрава и е щастлива, защото тя свързва много хора навсякъде по земята, независимо от състоянието на човека – дали богат, беден, красив или грозен, защото тези неща пред истинската любов въобще не са важни.

Истинската любов винаги се състои от три неща: искреност, уважение и доверие, без нито едно от тях няма да стане. Сега, какво е „любовта в нас“ ? Твоето гадже? Твоето семейство? Твоите най-добрите приятели? Твоят клас? Твоето училище? Градът, в който живееш? Твоята държава? Или всички хора от тази огромна синя земя? Но, трябва да ти кажа, че тези неща, за които разказвам, всички са различни видове любов. И всички те са между нас.

Сигурно ще питате, защо аз посочвам толкова много и различни неща – един човек, група хора, държава… Моят отговор е много лесен: защото светът се пази и гради от всеки човек – ако ти не даваш любов на обществото, другите, непознатите също няма да ти са приятели, и обратно – ако даваш, другите, непознатите ще ти благодарят и ще ти подадат ръка за помощ, когато имаш нужда. Ако не вярвате, аз ще ви споделя моя пример, когато още живеех в моята родна страна, Китай. Когато бях на осем години, на една улица, майка ми купи дрехи от магазина, и после ми каза да седя вън на стола и ме предупреди да не избягам. Аз след десет минути видях три момичета, които бяха студентки. После виждам, че на едно от момичетата е паднало портмонето и й го върнах. Тя ми благодари и ми пита: „Майка ти дава ли ти джобни пари?“, аз й отговарям: „Не, защото тя мисли, че съм много малък.“ Тя: „нищо, миличък, ние ще ти дадем за благодарност, но не казвай на майка си“. Аз й отговарям: „Не, майка ми казва да не вземам неща или пари от непознати“, но тя искаше да ми даде 100 RMB (около 27 лева). После тя ми каза: „Много възпитано момче си, а искаш ли да дойдеш с нас, заедно да отидем на увеселителен парк и да играем?“. Аз й отговарям: „Да, но първо трябва да говорите с майка ми“. Те говориха, после аз с майка ми и с тях играхме, и даже те ни поканиха в ресторант да хапнем. И така се запознахме, и те много ме похвалиха, обаче майка ми винаги строга отговори, че съм много палав.

С тази случка, просто искам за покажа, че не винаги е лошо да даваш любов към обществото, като например да помогнеш на някой старец, да вдигаш нещата, които падат от някакви непознати хора или да помогнеш на малки деца, които са загубили родителите си. Може би няма да получите възнаграждение, но това не е толкова важно, защото правенето на тези неща може да ви накара да се гордеете, и също да се чувствате добре. Така че, се надявам, че всеки може да предприеме действия и да направим нашето общество по–щастливо.

Женянг Ли, 6 а клас,  ОУ „Димитър Благоев“

https://pixabay.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *