Новини

Изпит по чуждоезикова подготовка проведоха ученици от Търговската гимназия в Свищов

Няколко дни преди ваканцията ученици от Професионалната държавна търговска гимназия „Д. Хадживасилев“ в Свищов положиха изпит за владеене на чужд език. Подготовката им за този изпит е била част от проекта „Заедно за по-високо качество в професионалното образование чрез европейски опит” по програма „Еразъм+”. Проектът се финансира с подкрепата на Европейската комисия чрез Центъра за развитие на човешките ресурси. Една от основните цели на проекта е насърчаване на чуждоезиковото обучение, поради което важна част от предварителните подготовки е изучаването на чужд език на страната-домакин.

По проекта са сформирани две групи ученици, които ще проведат двуседмични производствени практики през месец март 2023 г. в Италия и Германия и една група учители, които ще проведат едноседмична мобилност в Германия. За изпълнение на дейностите по проекта училището работи с две партньорски организации от страните-домакини: Sistema Turismo – Италия и Berlink – Германия.

Първата целева група включва ученици от професия: “Системен програмист”, Специалност: “Системно програмиране“. Във втората целева група са включени ученици от професия: “ Спедитор логистик”, Специалност: “ Спедиция, транспортна и складова логистика“. Те надградиха своите знания по английски език с водещ лектор Борислава Димитрова. В предвидената програма е включено изучаване на терминология, която да ги подпомогне при адаптирането им в реална работна среда. Езиковите си умения те ще прилагат по време на практиката в съответната страна.

снимки:https://pixabay.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *