Моето училище, моят клас

Ден на розовата фланелка в ПГСАГ

На 22 февруари по повод Деня за борба с тормоза в училище, учениците от ПГСАГ „Ангел Попов“ казаха „НЕ НА ТОРМОЗА“, като се включиха в различни училищни дейности.

Всеки имаше възможност да изрази своята позиция върху розова фланелка от хартия и да отправи своя призив за уважение, толерантност, приятелство и загриженост. Във фоайето на училището течеше презентация: „Тормозът спира тук“, а представители на ученическия съвет поставиха розови фланелки по вратите на класните стаи.

В знак на съпричастност и да не затваряме очите си, когато някой е подложен на насилие и унижения, в двора на гимназията беше образуван кръг на доброто. Убедени в смисъла и ефекта от толерантно общуване помежду си, учениците пуснаха розови балони да полетят в небето с цел посланието им да бъде видяно и чуто.

Ние, учениците и учителите от ПГСАГ „Ангел Попов“, се присъединяваме към гласа на милионите други по света – за толерантност в училищните взаимоотношения, за нетърпимост към проявленията на тормоз и за съпричастност към неговите жертви. Всички ученици бяха единни и казаха „Не на насилието – не за един ден, а всеки ден!“

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *