Моето училище, моят класНовини

Ученическият ни съвет е сърцето на ОУ „Димитър Благоев“

Аз съм Мира и съм част от Ученическия съвет на ОУ „Д. Благоев“.

В него участват по трима ученици от всеки клас, които се включват във взимането на решения относно дейностите, с които веселим ученици, учители и родители. Председател на съвета е Диляна Върбанова от 7 „б“ клас, а заместник-председател е Лора Личева от 7 „а“ клас.

Учителите, които ни помагат и подкрепят, са госпожа Райкова и госпожа Кожухарова. Нека ви разкажа за нашите инициативи.

 

За поредна година училището ни се включва в европейската инициатива с различни дейности. Ученическият съвет организира радиопредаване на трите езика, изучавани в училище – български, английски и руски. „Езикови емисари“ посетиха всяка паралелка в час на класа, за да разкажат на учениците за празника и да изиграят езикова игра. На видеокъта в училище беше представена историята на празника и любопитни факти за европейските езици. Учениците от групата за целодневно обучение 5 клас ни изненадаха с видео послание и ТикТок на различни езици. Нашият клас се включи като направи дърво на езиците. Ние ценим и уважаваме традициите, културата и езиковото разнообразие на Европа!

Не пропускаме да поздравим нашите учители, когато те имат празник – на 24 май в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост и на 5 октомври, когато е Международният ден на учителя. Отбелязваме Деня на народния будител.
Особено активни сме около Коледните и Новогодишните празници, когато организираме много благотворителни събития.

Мира Стаматова, 7 „а“ клас,
ОУ „Димитър Благоев“, Велико Търново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *