НовиниСветът около мен

Ученици от 16 до 19 години могат да участват конкурса за есе по повод 100 години от рождението на писателя Ивайло Петров

До 16 януари ще се приемат творби за конкурса за есе, който се състои по повод 100 години от рождението на Ивайло Петров. Това съобщават организаторите от Столичната община, Столичната библиотека, Съюзът на българските писатели и семейството на писателя.

Мотото на конкурса е „Преди да се родя и след това“. Темата не обвързва кандидатите с анализ на романа на Ивайло Петров „Преди да се родя и след смъртта ми“, но участниците биха могли да реализират в текста подходящи препратки към романа или да дадат собствена гледна точка към съвремието, допълват организаторите. Есетата трябва да са до 4000 знака и да са подписани с името или псевдонима на автора.

Конкурсът се осъществява в две възрастови групи – за ученици от 16 до 19 години и за студенти  и млади автори от 20 до 30 години. Есетата са оценявани от д-р Митко Новков, д-р Анжела Димчева и Недялко Йорданов, който е председател на журито.

Церемонията по връчването на отличията е на 19 януари, когато се навършват 100 години от рождението на Ивайло Петров. Домакин на събитието е Столичната библиотека. Наградите за лауреатите са грамоти, таблет или смартфон и книги. Семейството на Ивайло Петров ще отличи кандидати и с принт на оригинална картина на писателя.

БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *