Ученици от Професионалната гимназията по туризъм участваха в „Академия за млади лидери“

За пореден път ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Д.-р Васил Берон“ във Велико Търново взеха участие в „Академия за млади лидери“. Тя е по проект „Европейска година на младежта, Национални координатори – България“, финансиран от Европейската комисия по договор за безвъзмездна финансова помощ и със средства в рамките на бюджета на Министерството на младежта и спорта.
След подбор на кандидатите и одобрение от организаторите и Министерството на образованието и науката, от ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ участие взеха осем ученици – от специалност „Администратор в хотелиерството“ – Камелия и Милица от VIIIв клас; от специалност „Кетъринг“ – Даяна и Емилия от IХб клас и Теодорос от Хб; от специалност „Рекламна графика“ – Александра и Виктория от Ха клас, от специалност „Производство и обслужване в заведенията за хранене“ Любомир от Хв клас. Техен ръководител бе Мариана Маринова – учител по история и цивилизация.
Това е втората група ученици от училището, която взема участие в академията. Само преди малко повече от месец други осем ученици взеха участие в обучението, проведено в Търговище. Интересен факт е, че и в двете обучения, Гимназията по туризъм е единственото училище от Великотърновска област .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *